tirsdag 9. februar 2010

Det gode eksempel: Verdens beste Idrettsregion

Verdens beste idrettsregion, intet mindre enn det mener idrettskretsene i Østfold, Hedmark og Akershus at de skal bli. Litt av en målsetning, men hvordan?


Jeg kom over en artikkel i fagbladet "Idrett og Anlegg" med overskriften "Snart Verdens beste" idrettsregion?" Det virket interessant, ikke minst på grunn av den heftige målsetningen. Likevel var det noe annet som fanget min oppmerksomhet og fikk meg til å skrive her. Prosjektet er nemlig et prosjekt med Värmland i Sverige, tre fylkeskommuner i Norge og EU. Altså finansieres halvparten av dette arbeidet av EU-midler, noe jeg har skrevet om tidligere. Prosjektet er i så måte allerede det gode eksempel.


Prosjektet er nyskapende på grunn av det helhetlige strategiarbeide i et så stort område og ikke minst over landegrensene. Dette er nytt for idretten, men også i EU-systemet. Prosjektet er nemlig det første i Interreg- sammenheng som har som hovedtema innenfor idrett. Målsetningen for prosjektet er:
1. Skape gode muligheter for nye grupper til å delta
2. Sikre tilgangen til idrettsledere
3. Øke attraksjonskraften gjennom å skape flere og bedre breddeidrettsarrangementer


Prosjektet har utgitt en informasjonsbrosjyre som beskriver det gode eksempel kort. Det gjenstår å se om dette blir et prosjekt som kan gjøre regionen til "Verdens beste".

Et annet verktøy og kilde for finansiering fra EU / EØS - systemet er EEA - grants.

Et eksempel på hva EU-finansiering kan føre med seg er Energiråd Innlandet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar