torsdag 21. januar 2010

EU - pogrammer til å skape det gode eksempel

Jeg vil ofte omtale fylker og kommuner med prosjekter som har fått EU finansiering. Dette er en stor mulighet som mange mener de ikke har arbeidstid eller ressurser til å begynne på. Jeg vil påstå noe annet.




Gjennom EØS-avtalen har norske aktører anledning til å delta i et 20-talls EU-programmer hvor man kan få delfinansiering til utvekslings, utviklingsprosjekter eller nettverksarbeid. EU-programmene dekker områder  som forskning og utvikling, utdanning, kultur, det sosiale området, energi, IKT, sivilt beredskap, innovasjon osv. Totalt fordeles cirka 8 mrd € gjennom programmene.

Blant disse 20 finnes det tunge programmer med mye støtte (og en del krav) for eksempel Interreg, mens andre er mer tilgjengelige og fleksible som Aktiv Ungdom. Her får du oversikt og inspirasjon for å skape det gode eksempel. Her finner du oversikt over alle programmene det offentlige Norge kan delta i. Det gjelder å finne det som passer seg og sitt prosjekt. Litt om søknadsskriving og gode eksempler for hvordan man har fått finansiering kommer ved en senere anledning.

Man trenger kanskje mer utfyllende informasjon om de forskjellige EU-programmene med nasjonale kontaktpersoner? Her er en oversikt Osloregionens Europakontor har satt sammen for å hjelpe til med å arbeide fram det gode eksempel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar