onsdag 3. februar 2010

Verktøy for å skape det gode eksempel: eea grants

Det finnes uttallige muligheter i forhold til å finne finansiering til gode prosjekter og utviklingsarbeid. Jeg hra tidligere skrevet om de over 20 Eu-programmene som norske offentlige myndigheter kan hente finansiering fra gjennom vår deltagelse i EØS. Forutsetningen for alle disse programmene er at man har partnere i ett eller flere EU - land, alt ettersom hvilket program det er. Dette høres vanskeligere ut enn det er.

 

Man trenger ikke vennskapskommuner eller regioner hvis man vil inn i disse EU-programmene. Norge betaler årllig en betydelig kontingent for deltagelse i EØS. Disse pengene blir i stor grad kanalisert gjennom EØS-fondene som har som formål å utjevne sosiale og økonomiske forskjeller. I disse fondene og programmene kan også norske lokale og regionale myndigheter delta som partner i prosjektene. Det er snakk om betydelige summer og norske myndigheter er dårlige på å bruke disse mulighetene.

Gjennom såkalte partnersøk kan man finne regioner og kommuner som er opptatt av samme problemstillingene man tenker på her hjemme. Jeg kom over en nettside som er veldig kjekk å benytte seg av for å få et overblikk over hvilke prosjekter som det er mulig å bli med på og hva andre regioner i Europa er opptatt av. Dette er en rask vei til internasjonalt samarbeid og forbindelser og kan være starten på å skape det gode eksempel.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar