tirsdag 23. mars 2010

Det gode eksempel: innbyggerne vil ha grønne byer

TNS Gallup har gjennomført en spørreundersøkelse for prosjektet Framtidens Byer hvor det viser seg at innbyggerne i de 13 deltagende byene vil bo i grønne og miljøvennlige byer. Innbyggerne støter i svært stor grad miljøvennlige og energieffektiviserende tiltak som byene setter i verk.

Av tiltak innbyggerne er fornøyde med kommer byenes satsing på kildesortering og håndtering av søppel. Slike tiltak får også stor oppslutning blant innbyggerne i og med at en svært høy andel kildesorterer.


Av tiltak som innbyggerne ønsker mer av er det to tiltak som skiller seg ut. Det første er grønne lunger. Grønne lunger er svært viktig for trivsel, men også for innbyggernes inntrykk av miljøbevisstheten i byen de bor i. Dette er et tiltak som er synlig og som benyttes.


Det andre er viljen til å prioritere miljøvennlige tiltak i trafikkplanleggingen. Konkret handler dette om prioritering av kollektivfelt, bygging av gang - og sykkelveier og kommunale tyjenestetilbud i nærheten av innbyggerne, deriblant barnehager.


Drammen og Trondheim kommer best ut av de 13 byene i oppslutning om tiltakene som er iverksatt.

Det ser ut fra rapporten om at framtidens innbyggere også stiller krav til framtidens byer og de skal aller helst være miljøvennlige og grønne. Her kan du ta en titt på rapporten som en inspirasjon for å skape det gode eksemepel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar