fredag 12. februar 2010

Verktøy for det gode eksempel: Framtidens byer

Jeg har allerede gitt to eksempler fra programmet Framtidens Byer som er et samarbeid mellom staten og de 13 største byene i Norge. Jeg vil helt sikkert komme med flere.Formålet med programmet er hvordan skape de framtidsrettede og bærekraftige byene. Det kan være alt fra miljøeffektive bygg, grønne områder og parker, som vi har sett fra Krisitansand og Drammen, til søppelhåndtering, sykkeltraseer, kollektivfelt, byplanlegging og andre tiltak Jeg tenkte jeg kunne skrive litt om Framridens byer som et verktøy for å skape det gode eksempel.

 

Bakgrunnen for dette programmet er at ca 80% av Norges befolkning bor i byer eller tettsteder. Å gjøre en forskjell i de største byene vil derfor være en stor del av å løse klimautfordringene.Framtidens byer fungerer slik at det både skal gi konkrete resultater og vise fram det gode eksempel for andre slik at flere kan gjøre det samme tilpasset sin by.

  
Stavanger bypark

Målet med arbeidet er som programmet selv sier:
Programmet Framtidens byer skal hjelpe bykommunene til å dele sine gode ideer til klimavennlig byutvikling med hverandre – og til å samarbeide med næringsliv, region og stat.

 

Programmet ble startet i 2008 og vil gå fram 2014. De 13 byene er Oslo, Bærum, Drammen, Sarpsborg, Fredrikstad, Porsgrunn, Skien, Kristiansand, Sandnes, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø. Ved å følge disse bykommunene, kan man få ideer på hvordan man kan skape det gode eksempel i sin hjemkommune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar