tirsdag 13. april 2010

Verktøy for det gode eksempel: Livskraftige Kommuner

Jeg kom over flere gode eksempler fra programmet Livskraftige Kommuner som er et program som samarbeider miljøverndepartementet og KS. Disse eksemplene kommer jeg til å skrive om utover våren, men jeg tenkte jeg ville presentere programmet som et verktøy for å oppnå det gode eksempel.
 

Livskraftige Kommuner var blant annet én av de tre aktørene som sto bak den tidligere omtalte databasen der det var mulig å se hvordan din kommune ligger an i forhold til en rekke kriterier, blant annet innenfor miljø.

Livskraftige Kommuner har en nettside som er et flott utgangspunkt og kilde til kunnskap om miljø- og klimaarbeid. Nettstedet inneholder alt fra faktaflak og datainnsamling til nyheter og gode eksempler på dette arbeidet med klimaspørsmål. I tillegg har programmet vært katalysator for svært mye arbeid og nettverksbygging mellom kommuner som arbeider med disse spørsmålene. Fra Livskraftige Kommuners årsrapport 2009 kan man se at 201 kommuner i landet har deltatt i arbeidet. Programmet ble også avsluttet ved årsskiftet, men erfaringene og kunnskapen ligger lett tilgjengelig for alle som arbeider med dette. Livskraftige Kommuner kan fortsatt være et verktøy for å skape det gode eksempel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar