onsdag 21. april 2010

Det gode eksempel: Nasjonale turistveier

Nasjonale turistveier drar jeg nå fram som det gode eksempel. I Norge er det til nå 18 veistrekninger som har fått status som nasjonal turistvei. Seks er gjennomført, mens det er planlagt 12 til. Denne status betyr at man ligger til rette gjennom infrastruktur, skilting, markedsføring og andre tiltak. Hovedmålet er at bilistene skal få en opplevelse gjennom å kjøre i storslått natur med gode stoppesteder. Prosjekteier og stor finansiell bidragsyter er Statens Vegvesen.


De seks første som nå er fullført er:
- Sognefjellet – over Norges tak (rv 55)
- Gamle Strynefjellsvegen – langs steinmurer og stabbesteiner (rv 258)
- Helgelandskysten nord – fra brefall til de ytterste øyer (del av rv 17)
- Hardanger – fosser, fonn og fjord (del av rv 7)
- Rondane – langs blå fjell (rv 27)
- Lofoten langs tindeveggen i storhavet (Ev 10) 


Disse prosjektene gir fantastiske opplevelser i nær tilknytning til disse veiene. Nå er de 12 neste prosjektene under utarbeidelse og mange av dem står allerede ferdige, klare for opplevelser. Her kan man lese mer om det gode eksempel.


Årsaken til at disse prosjektene blir dratt fram som det gode eksempel er at her blir det løftet opp visse veistrekninger som har et stort potensialet og ikke minst satset mye penger på for å skape opplevelser. Nasjonale turistveier er også dratt fram som et av det visitnorway.no stolt viser fram som et mulig reisemål.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar