mandag 1. mars 2010

Verktøy for å skape det gode eksempel; landsdelens europakontor

Jeg har flere ganger forklart flere fodeler og gitt gode eksempler ved å være oppdatert på hva som foregår i EU og spesielt innenfor de over 20 EU-programmene norske aktører kan delta i og hente prosjektstøtte fra. Blant eksemplene er internasjonalisering i skolen på Karmøy, Energiråd Innlandet og Verdens beste idrettsregion. Fellsenevneren i forhold til disse er at landsdelens europakontor er eller har vært involvert.

Hovedmålene med europakontorene er å informere og synliggjøre de muligheter som finnes i samarbeid utover landegrensene. På hver av sidene nedenfor finnes mange gode verktøy, muligheter og informasjon om hvordan man setter i gang.


Trøndelags Europakontor ble opprettet i 2001 og har i dag 11 medlemmer fra privat næringslive, offentlige myndigheter og forsknings- og utviklingsaktører fra de to fylkene i midt-Norge. Her kan man starte for å skape det gode eksempel for i Trøndelag.
Osloregionens Europakontor representerer de åtte østlandsfylkene og eies av 22 medlemmer. Disse medlemmene består av både kommuner og fylkeskommuner, men også én kunnskapsinstitusjon (Høyskolen i Buskerud). Her kan man få inspirasjon for å skape det gode eksempel på Østlandet.

 

Sørlandets europakontor har som målsetning at Agder-fylkene i større grad utnytter de muligheter som finnes for Europeisk samarbeid. Her er verktøy og informasjon for å skape det gode eksempel på Sørlandet.
 
Nord-Norges europakontor eies av Nordland og Troms fylkeskommune og har seks samarbeidspartnere blant både offentlige og private organisasjoner. Her finnes mer info om det gode eksempel i Nord-Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar