tirsdag 16. mars 2010

Det gode eksempel: Modige Oslo går for passivhus

Det er stadig mer fokus på energieffektiviserende tiltak i det offentlige. Jeg har tidligere skrevet om Energieffektivie Kristiansand og Energiråd Innlandet som relevante eksempel og verktøy. Nå vil jeg dra fram Oslo kommune som har gjort vedtak om at alle nye kommunale bygg som bygges i Oslo skal være passivhus fra 2014. Dette er modig, men hva innebærer dette? Det er ingen tvil om at potensialet er stort.


For å være passivhus kreves det at man tilfredsstiller mange kriterier, men i hovedsak omhandler alle kriterier lavt energiforbruk. Her kan du lese om kriteriene for å være passivhus. Blant annet skal ikke oppvarmingsbehov på over 15 kwh pr kvadratmeter, noe som er svært lavt.


Utredningsarbeidet starter allerede nå i 2010 og det vil bli en gradvis innføring av kravene til passivhus i alle nybygg fra dette år. Bloggen skal følge utviklingen i Oslo og andre kommuner framover i forhold til utviklingen av passivhus. Da får vi se om Oslo etter hvert også kvalifiserer som det gode eksempel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar