søndag 31. januar 2010

Det gode eksempel; Ungdomsarbeid

Ungdomsarbeid er i noen kommuner et satsingsområde, i andre kommuner er ungdommen lite prioritert og en salderingspost i dårlige tider. Det er mange måter å drive ungdomsarbeid på alt fra ungdomshus, mekkeverksted, lokale oppsetning av teater og musicals, med mer. Men hva funker? Hva er det gode eksempel innenfor ungdomsarbeidet?



Jeg hra tidligere skrevet litt om EU-programmet Aktiv Ungdom som kan være en finansieringskilde til diverse ungdomsprosjekt. Her er et annet program som kan gi en oppsving for ungdomsarbeidet. Barne- og likestillingsdepartementet har samlet sammen en eksempelsamling hentet fra utviklingsprogrammet som ble i gang satt allerede i 1998. Siden da har 28 kommuner i Norge deltatt. Kommunene som har skapt det gode eksempel i denne rapporten har hatt prosjekter gående i perioden 2005 - 2007. Disse er Alta, Vågan, Kristiansund, Høyanger,  Karmøy, Ål, Røros, Vestre Toten, Rælingen og Kragerø.

 

Gode opplevelser i ungdomstida er for mage sett på som nøkkelen til suksess i arbeidet med å få ungdom tilbake til kommunen og bygda. Den forebyggende effekten er også veldig viktig og god motivasjon for mange for å delta i disse prosjektene. Utviklingsprosjektet har mange suksesshistorier og gode tiltak og eksempelsamlingen kan være til god inspirasjon for å skape det gode eksempel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar